Őrült hangzást ígérnek a Drop asztali hangszórói

drop bmr1 nearfield monitors hangszóró hangfal
Első pillantásra sem tűnik átlagosnak a Drop BMR1 hangszórópár
Vágólapra másolva!
Közvetlen a fülekbe sugározzák a hangot, kábeles és Bluetooth módban is használhatóak.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt olyan húsz évben megdöbbentően kevés innováció történt a klasszikus számítógépes hangszórók piacán, miután meglehetősen eltűnt irántuk az igény. Ennek többféle magyarázata is van: rengetegen átálltak a laptopokra és azok beépített hangszóróira, mások a szobájuk tisztességesebb hangrendszerére kötötték rá az asztali számítógépüket, és persze a fejhallgatók is mindig népszerűek.

Első pillantásra sem tűnik átlagosnak a Drop BMR1 hangszórópár Forrás: Drop

A mechanikus billentyűzetekről ismert Drop most a klasszikus számítógépes hangszórók iránt érdeklődők kiszolgálása mellett döntött, állítása szerint a CES-en leleplezett BMR1 Nearfield Monitors hangszórópárja a kompakt kialakítása ellenére rendkívüli hangminőséget kínál.

Ez annak köszönhető, hogy az álló és fekvő tájolásban is használható hangszórók irányítottan sugározzák a számítógép előtt ülők füleinek irányába a hangot, nem pedig szélesebb körben szórják szét hanghullámokat, amelyek jókora része így a felületekről visszaverődve, részben elnyelődve és torzulva jut csak el a fülkagylókba.

A rugalmasság érdekben fekvő tájolásban is használható Forrás: Drop

A hangszórópár audio jack és Bluetooth segítségével is csatlakoztatható a PC-khez és egyéb hangforrásokhoz, kényelmi okból található rajta vonalbemenet, továbbá külső mélysugárzó is ráköthető.

Az ipari dizájnt kapott termék január végétől lesz előrendelhető 129 dolláros (nettó 48 ezer forintos) áron. A korai vevőkhöz várhatóan február végén vagy március elején érkezhet meg a BMR1.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!