Felismeri a tűzjelző hangját az új HomePod

apple homepod okoshangszóró
Apple HomePod (2022)
Vágólapra másolva!
Váratlanul visszatért a sírból az Apple nagyobbik okoshangszórója.
Vágólapra másolva!

Több kisebb jelentőségű hardveres bejelentéssel is előrukkolt a héten az Apple, elsőként bemutatta az M2 Pro és M2 Max rendszerlapkákkal szerelt Mac Mini és MacBook Pro számítógépeit, most pedig visszahozta a sírból a teljes méretű HomePod okoshangszóróját. Az eredeti modell forgalmazását közvetlen utód nélkül 2021 márciusában szüntette meg a vállalat.

Apple HomePod (2022) Forrás: Apple

A második generációs változat kinézetre szinte azonos az elődjével, bár a tetején lévő érintőfelület széltől szélig világít, mint a HomePod Mini modellen. Képes hőmérsékletet és páratartalmat mérni, a füstjelző vagy szén-monoxid-érzékelő riasztását detektálva pedig értesítést küld a tulajdonos mobiljára, így üres lakásban keletkezett baj esetén minél előbb a helyszínre érhet a segítség. Okosotthonos vezérlőhubként is képes funkcionálni, kompatibilis az új iparági szabvány Matter protokollal.

Az Apple szerint az új HomePod továbbra is csúcs hangzást kínál, bár az eredeti modellhez képest a magassugárzók száma hétről ötre csökkent benne, a mélynyomóhoz nem nyúltak hozzá a mérnökök. A HomePod képes a helyiség akusztikája alapján állítani a hangzását, bár az elődjében lévő hat helyett már csak négy mikrofonon keresztül hallgatózik.

Továbbra is lehetőség van két okoshangszóró párba állítására, így sztereó hangzást érhetnek el a tulajdonosai.

A második generációs HomePod 2023. február 3-tól lesz kapható fekete és szürke színekben, az Egyesült Államokban 299 dollárt, nettó 109 ezer forintot kér majd érte az Apple.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!