Íme az Intel Arc videókártyák specifikációi

intel arc videokártya grafikus kártya
Az ígéret szerint még idén elérhetővé válik a három erősebb Intel Arc
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a 100 dollár alatti modell sorsa.
Vágólapra másolva!

Felerősödött az elmúlt hetekben az Intel Arc dedikált videókártyák körüli marketinges tevékenység. A termékek hardveres és szoftveres gyenge pontjainak nyilvános beismerése mellett a cég próbálja bizonygatni, hogy igenis lesz értelme Arcot választani, a DirectX 12 és Vulkan grafikus programozási felületet használó újabb játékokban állják a sarat a rivális GeForce és Radeon termékekkel szemben.

Az ígéret szerint még idén elérhetővé válik a három erősebb Intel Arc Forrás: Intel

Az idei tervezett kártyakínálatból eddig egy termék vált elérhetővé elsőként Kínában, nemrég pedig az Egyesült Államokban, a 129 dollár ajánlott fogyasztói árú Arc A380 tulajdonságai régóta ismertek. Most az Intel végre leleplezte az idén piacra dobandó másik három modell véglegesített specifikációit is, ami pozitív fejleménynek mondható a rengeteg halasztást és titkolózást követően.

Az Arc A580 modellt a GeForce RTX 3050 ellenfelének szánja az Intel, előreláthatóan 200-250 dollár körüli ajánlott árat kaphat. Teljesítményre óriási előrelépés lesz az említett Arc A380-hoz képest, háromszor annyi feldolgozóegység található benne.

Véglegesítette az idei Intel Arc videókártyák specifikációit az Intel Forrás: Intel

Felette a GeForce RTX 3060-nal rivalizálni kívánó Arc A750 modell lesz a kínálatban, feltehetően 350 dollár körüli összegért. Az Intel idei csúcskártyája csak minimálisan lesz gyorsabb ennél, a GeForce RTX 3060 Ti ellen csatába küldendő Arc A770 várhatóan 400 dollárba kerülhet.

Egyelőre nem világos, hogy mi helyzet az 59-99 dolláros szegmensbe szánt Arc A310 modellel, az Intel szót sem ejtett róla. Nem lenne meglepő, amennyiben a termék végül nem látná meg a napvilágot, vagy csak előre szerelt asztali PC-kben tenné tiszteletét.

Ennek a kártyagyártó partnerek esetleges üzleti megfontolásai mellett két fő oka is van: egyrészt az Arc A310 általánosságban véve igen harmatos teljesítményűnek ígérkezik, másrészt az építsd magad piacon az ilyen árfekvésű kártya megvásárlása iránt érdeklődők java jó eséllyel ReBAR funkciót nem támogató alaplapokkal rendelkezik, ezekben számottevően a képességein aluli produkciót nyújtana.

Kifejezetten modern alaplap és processzor nélkül azt a keveset sem tudnák kihajtani belőle a vevők, amire egyáltalán képes.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!