Több éves processzor lehet az Apple méregdrága, új óráiban

Apple Watch Ultra
Vágólapra másolva!
A jelentések szerint ugyanaz a chip van az Apple Watch Ultrában, mint a Watch Series 6-ban.
Vágólapra másolva!

Bár az Apple új okosórái kiváló és egyébként igen drága eszközök, a jelentések szerint valójában ugyanarra a processzorra építenek, mint az előző évi modellek. Az Apple nem árult el különösebb részleteket az S8 lapkáról a legutóbbi rendezvényén, csak annyit tudni a Watch Ultráról és Series 8-ról, hogy 64-bites, 2-magos, 1,8 GHz-es processzor van bennük, 1 GB RAM-mal és 32 GB flash tárhellyel.

Apple Watch Ultra Forrás: Apple

Az elérhető CPID-azonosítók alapján a Watch Series 7 és a Watch Series 6 modellek ugyanezen processzort kapták, és ez meg is magyarázza, miért az S5-höz hasonlította az S8-at az Apple a bemutatón. Ez egyébként nem feltétlen rossz hír, hiszen az utóbbi évek megmutatták, hogy a mobilod chipeknél már nem hoz érezhető előnyt a plusz teljesítmény, ellenben az üzemidő és a melegedés kárára mehet – vagyis fontosabbá vált a jó szoftveres optimalizálás.

Ezen felül a W3-as vezeték nélküli chip is megmaradt, ennek viszont van érezhető hátránya: csak Wi-Fi 4-et támogat, továbbá a Watch Series 8-ra Bluetooth 5.3-támogatás sem jutott. Így hardverben és lehetőségekben elmarad az Apple a Snapdragon W5 Gen Plus 1 platformtól.