Letartóztatták a gamer lány rögeszmés zaklatóját

nali twitch world of warcraft
Evan Baltierra két éven át nem szűnni nem akaró intenzitással zaklatta a streamert
Vágólapra másolva!
Nem volt képes beletörődni, hogy nem érdeklődik iránta a fiatal nő.
Vágólapra másolva!

Kétélű fegyver vonzó nőnek lenni a Twitchen, hiszen a szépség gyorsan és tömegével vonzza a nézőket, cserébe viszont a zaklatók látókörébe is átlag feletti valószínűséggel kerülnek a videójátékozásukat élőben közvetítő érintettek. Most újabb kirívó esetre derült fény, a napokban az FBI letartóztatta a Kalifornia államban élő Evan Baltierrát, miután a 29 éves férfi az elmúlt két évben szisztematikus zaklatási hadjáratot folytatott egy régebben World of Warcraftot streamelt, továbbá a játék kapcsán kosztümversenyeken is részt vett kanadai nő ellen.

Evan Baltierra két éven át nem szűnni nem akaró intenzitással zaklatta a streamert Forrás: Nalipls / Twitter

A Nali néven ismert áldozat a 2019-es BlizzCon autogramosztós eseményén találkozott személyesen a későbbi zaklatójával, a férfi jelezte az érdeklődését, azonban a streamer kedvesen visszautasította. Ezt követően Baltierra személyes látogatás céljából próbálta megszerezni a lakcímét, többek közt nagyobb adományokkal kívánta felhívni magára a figyelmet a közvetítéseiben, továbbá inkognitóban helytelen kommenteket kezdett fűzni a közösségi médiás fotóihoz.

A helyzetet megelégelve Nali konfrontálódott a férfival, megvonta tőle a twitches csatornáján a moderátori szerepkört, mire Baltierra öngyilkossággal kezdett fenyegetőzni. A streamer felvette a kapcsolatot az illetékes amerikai rendőrséggel, hogy nézzenek rá, majd minden kapcsolatot megszakított vele.

Baltierra ekkor vált ténylegesen zaklatóvá, hamis twitches és twitteres fiókon keresztül, továbbá a World of Warcraftban is zaklatni kezdte őt és a moderátorait, a barátját és a családját. 2020 novemberében Baltierra pornográf képekre kezdte retusálni és retusáltatni a streamer arcát, terjesztette azokat az interneten. 2021 februárjában a nőnek már annyira eleget lett a véget nem érő és enyhülni sem akaró zaklatási kampányból, hogy befejezte a fő bevételi forrásának számított twitches streamelést.

Ezen a ponton egy hetet már az intenzíven kellett töltenie a zaklatás által okozott stressznek tulajdonított szívproblémái miatt, kis híján meghalt.

Nali tavaly tavasszal egy GoFundMe segítségével pénzt gyűjtött a férfi beperlésére, ám az amerikai ügyvéd a pénzének zsebre rakásán kívül nem sok mindent tett, részben mivel Baltierra ügyvédje minden időhúzási lehetőséget megragadott az eljárás késleltetésére, így végül csak egy távoltartási végzést sikerült tető alá hozni.

Ezt a férfi nem tartotta be, cserébe viszont jogi előrelépés történt: idén márciusban az FBI házkutatást tartott a férfinél, a telefonjáról és pendrive-jairól nagy mennyiségű bizonyítékot gyűjtött a két éve tartó zaklatási kampányra. Baltierra óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, az ügyének tárgyalása június 27-én kezdődik,

akár öt év börtönbüntetést is kaphat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!