Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jól halad az újrahasznosítással az Apple

iPhone 13
Vágólapra másolva!
A tavaly gyártott eszközeiben lévő anyagok ötöde újrahasznosított volt.
Vágólapra másolva!

A körülményekhez képest jól halad az évek óta tartó környezetvédelmi vállalásainak teljesítésével az Apple, a legújabb tájékoztatása szerint rekordot döntve a 2021-ben legyártott eszközeinek már közel 20 százaléka újrahasznosított alapanyagokból készült.

Apple iPhone 13 Forrás: iFixit

További mérföldköveket jelent, hogy a vállalat tavaly már újrahasznosított aranyat is fel tudott használni, és majdnem megduplázta az újrahasznosított volfrám, ritkaföldfémek, továbbá kobalt mennyiségét. A termékeinek borításában felhasznált alumínium esetében 59% volt az újból felhasználtak aránya, egyes kütyüinek borítása teljesen visszanyert alumíniumból készült.

Mindezek részben annak köszönhetőek, hogy a pár éve leleplezett Daisy robotja már 23-féle iPhone szétszedésére képes, a vadiúj Taz robotja pedig darálószerű technológiával visszanyeri a mágneseket a hangtechnikai elemekből, továbbá növeli egyes ritkaföldfémek visszaszerzésének hatékonyságát is.

A gépek kapcsán az Apple közölte, hogy hajlandó bármely érdeklődő számára licencelni a velük kapcsolatos szabadalmakat, így más vállalkozások gyorsabban kifejleszthetnek elektronikai eszközök újrahasznosításhoz szükséges robotokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről