Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Beismerte a tehetetlenségét az NFT-s piactér

Sokkoló mértékű a vérfertőzés, a pedofília és az online megrendelhető nemi erőszak Franciaországban, illusztráció
Male with criminal intentions at a computer on the internet.
Vágólapra másolva!
Nem képes felvenni a csalókkal a harcot, átmenetileg leállította a kereskedést.
Vágólapra másolva!

A technológiák döntő többségéhez hasonlóan önmagában az NFT sem jó vagy rossz, pusztán a használóin múlik, hogy mit kezdenek vele. A sokak által előre borítékoltnak megfelelően a naiv és idealista NFT hírneve mostanra jó eséllyel menthetetlenül beszennyeződött, miután az elmúlt jó egy évben befektetők és csalók tömegesen vetették rá magukat, hátha sikerül pénzt csinálniuk a semmiből.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A helyzetet most látványosan beismerte a Cent nevű startup, az annak idején Jack Dorsey első tweetjének eladását lehetővé tett vállalat február 6-án átmeneti jelleggel leállította az NFT-k általános adásvételére kitalált piacterét, csak a tweetek árusítását végző Valuables szolgáltatása működik.

Cameron Hejazi ügyvezető igazgató a Reuters megkeresésére elmondta, hogy a sejthető okból történt meg a kézifék behúzása: a piactér tehetetlen a csalókkal szemben. „Olyan cselekmények széles spektrumát tapasztaljuk, amelyeknek nem szabadna megtörténniük, mármint jogi értelemben véve" – ismerte be a kulisszatitoknak éppen nem mondható jelenséget.

Hejazi szerint a vállalata már a kezdetektől fogva küzdött a plagizálás, a hamis kollekciók és a spamek ellen, azonban a jelenlegi módszerei elégtelennek bizonyultak, ideje volt beismerni a csalókkal folytatott szélmalomharc elvesztését.

– ecsetelte Hejazi.

A Cent jelenleg új módszereken dolgozik, amelyekkel a remények szerint sikerülhet kellő mértékben úrrá lennie a helyzeten, így újraindíthatja az NFT-kkel való kereskedést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről