A Google megint odaszúrt az Apple-nek az SMS-ek kapcsán

SMS, RCS, Apple
Vágólapra másolva!
30 éves múlt az SMS, ennek kapcsán új funkciókkal ünnepelt a Google, majd megint odaszúrt az Apple-nek, amiért nem veszi át az RCS szabványt, és rontja az üzenetküldési élményt.
Vágólapra másolva!

A napokban múlt 30 éves az SMS, a Google ezt megünneplendő a Messages androidos appot pedig hamarosan végpontok közötti titkosítással frissíti a csoportos beszélgetéseknél is. Az egy-az-egy beszélgetéseknél ez évek óta elérhető. Ezzel egyszerre elárulták, hogy a Messages app hamarosan lehetővé teszi, hogy bármilyen emojival válaszoljunk az RCS-üzenetekre (mint egy üzenetküldő appban).

SMS, RCS, Apple Forrás: Google

Odaszúrtak továbbá ismét az Apple-nek, amely nem hajlandó az SMS helyett átvenni az RCS szabványt, amire mostanra minden nagyobb mobilszolgáltató és gyártó átállt. Így a Google szerint ha valaki iPhone-ról ír androidos mobilra szöveges üzenetet, akkor még mindig az 1990-es években ragad élmény szintjén.

A Google régóta kampányol az Apple irányába, hogy átvegye az RCS szabványt, de az Apple-nek ez nem érdeke, sőt, Tim Cook többször kijelentette, hogy akit ez zavar, az vegyen iPhone-t (és használja az iMessage szolgáltatást), ő inkább áttéríti az androidosokat iPhone-ra. Így a zöld és kék buborékok nem tűnnek el...