Hatalmasat hibáztak az Apple mobiljai és okosórái

Apple Watch Ultra
Vágólapra másolva!
Egy amerikai síparadicsomban sorra tárcsázták a vészhívót az Apple legújabb mobiljai és okosórái.
Vágólapra másolva!

Az Apple iPhone 14 mobiljai mellett a Watch Series 8-as okosórái is képesek automatikusan tárcsázni a vészhívót, amennyiben a készülék hirtelen megállást észlel: ebből autóbalesetre következtet.

Míg a funkció sokszor életet ment, most valami nagyon rosszul sült el. A The Colorado Sun szerint egy amerikai síparadicsomban az Apple legújabb eszközei sorra és tucatjával (három helyen napi 20-20 ilyen történt) tárcsázták a vészhívót, de kiderült, hogy egyik automata hívás sem volt vészhelyzet eredménye. A síelők egyszerűen csak hirtelen megálltak, semmi gondjuk nem volt.

Apple Watch Ultra Forrás: Apple

Az Apple ütközésérzékelő és elesésérzékelő funkciói automatikusan hívják az USA-ban a 911-et, majd azok visszahívják a mobilt, és ha az illető nem veszi fel, elméletileg kikövetkeztethető, hogy balesete volt, majd mentő indulhat a helyszínre a pozícióadatok alapján.

A mostani eset kapcsán a segélyhívó központ vezetője elmondta, hogy ezek a hívások elképesztő mennyiségű erőforrást kötnek le, de ezúttal egy esetben sem történt baleset. Így sajnos ezúttal az automata hívásokkal foglalkoztak a szakemberek, valódi életek mentése helyett. Egy esetet sem hagytak ugyanis figyelmen kívül, nem tudhatták, valóban vészhelyzet van-e.

Az Apple dolgozik a síelés és a funkció összehangolásán.