Többek közt a Huawei mobiljait is kitiltotta az USA

Huawei P40 Pro+, okostelefon, teszt, kamera, HMS,
A kijelzője szép, világos.
Vágólapra másolva!
Nem kapnak többé forgalmazási engedélyt öt gyártó távközlési és megfigyelőeszközei.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban most már évtizedes hagyománya van a kínai távközlési berendezések nemzetbiztonsági alapon történő üldözésének, bár eddig javarészt csak távközlési cégek hálózatában tiltották be vagy ellenjavallták ezek használatát. Az amerikai kormányzat a mai napig nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen bizonyítékok alapján nem bízik meg a termékekben.

Más márkanév alatt sem hozhatóak forgalomba a gyártók termékei az USA-ban Forrás: Origo

Most váratlanul újabb fázisába ért a kínai gyártók elleni hadjárat, a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) innentől kezdve nem hajlandó forgalomba hozatali engedélyt adni a Huawei, a ZTE, a Hytera Communications, a Hikvision, továbbá Dahua gyártók távközlési és videós megfigyelésre kitalált eszközeinek.

Az eddig engedélyt kapott termékeik továbbra is forgalmazhatóak és importálhatóak, nem kell levenni azokat a boltok polcairól.

A mostani tiltás az üzleti és a lakossági termékeket egyaránt érinti, így többek közt a cégek újabb okostelefonjai vagy wifi routerei sem kaphatnak a forgalmazásukhoz szükséges hatósági engedélyt az USA-ban. Fehércímkézéssel sem lehet trükközni, a pórul járt gyártók termékeit más cégek sem importálhatják a saját márkaneveik alatt az országba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!