Halálra kereste magát 3D-nyomtatással az amerikai

watergun vízipisztoly
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Játékalkatrészeket szolgáltatott be az állami fegyver-visszavásárlási programban.
Vágólapra másolva!

Szokás szerint az élelmeseknek áll a világ, a New York állambeli WKTV News tudósítása alapján egy magát Kem néven azonosított férfi visszaélt az állam fegyverek visszavásárlására kitalált programjával, a Cash for Guns akcióban az állam készpénzt ígér a lőfegyvereiket leadó polgároknak.

Legfeljebb vízipisztolyba feleltek volna meg a férfi által nyomtatott alkatrészek Forrás: Sunil Poudel / Pexels

Kem szerint az ötlete twitteres viccelődésből jött, a karácsonyra kapott 200 dolláros 3D-nyomtatójával legyártott 110 darab részleges fegyverburkolatot, majd hat órát autózott, hogy Utica városában megpróbálja leadni azokat egy Cash for Guns átvételi eseményen. Ugyan nem teljes és működképes fegyverekről volt szó, ám a program szabályait szó szerint értelmezve megfeleltek a kifizetési feltételeknek, így a rendőrök kénytelenek voltak 42 darab 500 dolláros utalványt kiadni neki.

Kem markát 21 ezer dollár, olyan 9 millió forint ütötte a „fegyverek" leadásáért.

A tudósító megkeresésére az uticai rendőrség megerősítette Kem történetét. „Szégyenletes, ahogy ez a személy visszaélt a programmal, amely valódi fegyverek ezreit tüntette el az utcákról, ezzel csökkentve a fegyveres erőszak kockázatát a közösségeinkben" – nyilatkozta a szóvivője.

Az eset óta módosult a Cash for Guns szabályzata, hogy többé ne fordulhasson elő ilyen visszaélés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!