Mozgó járművekben is használható lesz a Starlink

starlink rv műholdas internet
Az opcionális adóvevővel mozgó járművekben is használható lesz a Starlink RV műholdas internet
Vágólapra másolva!
Sajnos alternatív és megdöbbentően drága adóvevő kell a működéséhez.
Vágólapra másolva!

Nagy év előtt áll a SpaceX leányaként működő Starlink műholdas internetszolgáltatás, egyrészt óriási mértékben bővül majd a lefedettsége, másrészt pedig szó szerint földön, vízen és levegőben is lehetőség lesz már a használatára.

Az opcionális adóvevővel mozgó járművekben is használható lesz a Starlink RV műholdas internet Forrás: Starlink

A felhasználási helyek és körülmények talán végső szélesítési lépéseként a vállalat bejelentette, hogy a lakókocsikhoz hasonló földi járművekre szánt Starlink RV előfizetése új hardveres opcióval bővül, a decembertől elérhetővé váló alternatív adóvevőjével az ügyfelek már mozgó kocsikon is használhatják a szolgáltatást. A Starlink RV jelenleg elérhető adóvevője csak álló helyzetű járműveken működik.

A rossz hírrel folytatja a fejlettebb adóvevőnek brutális felára lesz, az Egyesült Államokban a normál hardver 599 dollárba kerül, míg a mozgás közben is használható testvéréért 2500 dollárt kér a vállalat, ez bő négyszeres árkülönbség. Magyarországon 201 ezer forintba kerül a Starlink RV normál hardveres csomagja, így azonos szorzó mellett a fejlettebb adóvevő bő 800 ezer forintos költséggel járhat.

A Starlink RV havidíja független marad a használt adóvevő típusától, itthon havi 21 ezer forintba kerül a műholdas netszolgáltatás. A témához kapcsolódó érdekességként a nyár végén drámaian csökkent Magyarországon a helyhez kötött Starlink műholdas internet költsége, bár így sem tartozik a kedvező árú megoldások közé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!