Társaitól lopott meztelen fotókat az egyetemista

mobilozás fotózás smartphone okostelefon mobilfotózás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Közülük néhány az internetre is felkerült, miután megosztotta azokat a cimboráival.
Vágólapra másolva!

Újabb digitális kukkoló és zaklató kapott komolyabb büntetést, a bíró tizenhárom hónap börtönre és két év pártfogó felügyeletre ítélte Iván Santell-Velázquezt. A Puerto Ricó-i Egyetem volt hallgatója 2019 és 2021 között száznál is több diáktárs és oktató online fiókjaiba próbált betörni adathalászattal és közbeékelődéses támadással, elsősorban nők meztelen fotói után kutakodott.

Az áldozatok Snapchat-fiókjaiból töltötte le a másoknak szánt képeket a digitális kukkoló Forrás: Laura Stanley / Pexels

A fiatalember idén nyáron vádalku keretében beismerte, hogy tizenöt hallgatótársának az internetes fiókjába sikerült betörnie, többükről meztelen fotók is a tulajdonába kerültek. Egyikőjüket zaklatta is a meztelen képekkel, néhány ellopott fotó pedig végül nyilvánosan elérhetővé vált az interneten. Állítása szerint ezeket nem ő hozta nyilvánosságra, másoknak privát csatornán továbbította a képeket, a cimborái felelnek a közzétételükért.

A fiatalember elleni nyomozásban az FBI is részt vett, miután Puerto Rico az Egyesült Államok része. „Az internetes zaklatásnak súlyos hatásai lehetnek az áldozatokra, az öngyilkosság gondolatának felmerülését, félelmet, dühöt, depressziót, poszttraumás stresszt válthat ki. Éppen ezért is nyomozunk elkötelezetten az ilyen szörnyű bűnügyekben az FBI-nál, biztatjuk a nyilvánosságot a bűncselekmények azonnali bejelentésére" – kommentálta az ítéletet Joseph González ügynök.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!