Ezreket bocsáthat el világszerte az Intel

intel core i9-10900k cpu processzor gamer gaming
Intel Core i9-10900K
Vágólapra másolva!
Október végén jelentheti be a költségcsökkentési lépést a gyártó.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg beszámolója szerint a következő időszakban feszült lehet majd a hangulat az Intel berkein belül, a következő negyedéves üzleti beszámolójának október 27-én esedékes nyilvánosságra hozásával párhuzamosan sok ezer főt érintő elbocsátást jelenthet be. A vállalatnál 2021 végén bő 121 ezren dolgoztak főállásban, ami 9,5% plusz jelent a 2020 végi létszámhoz képest.

A harmadik negyedévben közel húsz százalékkal estek az asztali és hordozható számítógépek eladásai a Gartner szerint Forrás: Intel

A kiadvány forrásai szerint egyes üzletágak a dolgozóik 20 százalékát is kénytelenek lesznek leépíteni, konkrét példaként az értékesítési és marketinges részleget hozták fel. A helyzet nem meglepő, hiszen a chipgyártó hamarosan kénytelen lesz megemelni az árait az inflációs nyomás miatt, miközben a harmadik negyedévben a Gartner szerint húsz éve nem látott (-19,5%) zuhanást produkáltak a számítógépek eladásai.

Ez elemzők szerint ráadásul 2024-ig nem is várható a termékek iránti kereslet pozitív irányba való elmozdulása.

A keresleti és inflációs problémák mellé extrém kiadások járulnak, az Intel éppen felfoghatatlan pénzeket tervez elkölteni a chipgyártási tevékenységének drámai kiterjesztésére, a tervei szerint az Egyesült Államok Ohio államában a következő években a világ legnagyobb chipgyártó gyárkomplexumát húzza majd fel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!