A kelet-európaiak a világ jelszóbajnokai

Surf the internet with lap top Wireless Technology Real People Photography Leisure Activity Men Comfortable Copy Space Surfing the Net Domestic Life Young Adult Typing Sitting Looking Drinking Holding Relaxation Enjoyment Colors Technology Lifestyles Huma
Young man sitting on the floor drinking coffee and surf the internet with lap top.
Vágólapra másolva!
Váratlan eredmény jött ki az ismert jelszókezelő kutatásán, elvéreztek az amerikaiak.
Vágólapra másolva!

Sok évnyi beszéd után végre tényleg a láthatáron van a jelszómentes regisztráció és belépés kora a webhelyeken, ráadásul minden eddiginél nagyobb szükség is van rá, miután meghökkentően könnyűvé kezdett válni a pár éve még biztonságosnak tartott jelszavak találgatásos módszerrel való feltörése.

A legjobb átállni a jelszókezelőben tárolt, véletlenszerűen generált kódokra Forrás: Getty Images/Mixetto

Ettől függetlenül nem mostanában szabadulunk meg a jelszavaktól, sokáig releváns lesz az egyedi és erős kódok használata, ebben nyújtanak kiválthatatlan segítséget a jelszókezelő appok. Most a piac egyik ismert és prémium szereplője talán világelső kutatással állt elő, a Dashlane egy százas skálán átlagolta, hogy a világ különböző régióiban élő felhasználói mennyire erős jelszavakat használnak.

A kutatás szerint világszerte van hova fejlődni, 77-69 között alakultak a tizennégy régió pontszámai, így drámainak titulálható különbség nincs a felhasználók között. Viszont nagy meglepetésre a legerősebb jelszavakat a kelet-európaiak adják, utánuk kicsivel lemaradva az észak-európaiak és a nyugat-európaiak jönnek, míg a legrosszabbul pont az észak-amerikaiak teljesítettek a biztonsági felmérésen.

Átlagos régiónkénti jelszóerősség
HelyezésRégióPontszám
1.Kelet-Európa76,4
2.Észak-Európa74,3
3.Nyugat-Európa73,4
4.Közép-Amerika73
5.Dél- és Kelet-Afrika72,3
6.Délkelet-Ázsia72,2
7.Kelet-Ázsia72,1
8.Dél-Amerika71
9.Közel-Kelet és Közép-Ázsia71,5
10.Óceánia71,4
11.Dél-Európa71,4
12.Dél-Ázsia71,1
13.Észak- és Nyugat-Afrika70,8
14.Észak-Amerika69,1

Érdemes kiemelni, hogy a Dashlane a saját felhasználói között végezte el a felmérést, nem pedig a régiók reprezentatív populációi adták a mintát, így ennek megfelelően kell kezelni az adatokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!