Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Csalódtak az áramtolvajokra lecsapott rendőrök

kriptobányászat
Marihuána-ültetvény helyett kriptobányász farm fogadta a spanyol rendőröket
Vágólapra másolva!
Drogtermesztők helyett geekek lopták óriási mennyiségben az áramot.
Vágólapra másolva!

Már a drogültetvényes razziák sem a régiek, pénteken a spanyol rendőrség tagjait érte csalódás. A rendfenntartók egy Santiponce kisvárosban lévő címre vonultak ki, miután komoly áramlopásra lett figyelmes a helyi szolgáltató, a rendőrök rutinosan marihuána-ültetvényre számítottak a helyszínen.

A razzia forgó kamera előtti teátrális lebonyolítása már az épületbe való behatolási pontként kinézett ajtó makacskodásán elcsúszott, ennek tetejébe pedig meglepetés várta a rendőröket: drogtermesztők helyett kriptobányász geekek lopták az áramot. Spanyolországban alig találkoztak még ilyennel a rendőrök, de természetesen ami késik, az nem múlik.

A hatóság közleménye szerint 21 exkluzívan BitCoin bányászatára kitalált célhardvert foglaltak le, a bő 31 ezer euró értékű apparátus összesen havi 2500 eurónyi kriptovaluta bányászatára volt alkalmas. Emellett egy videókártyákat használó bányászgépet is elvittek, a 13 ezer euró értékűnek ítélt konfiguráció havi 1000 eurót hozhatott a konyhára.

A számok fényében érthető, hogy a bányászfarm mögött álló személyek miért látták szükségét az áramlopásnak, a villanyszámla kifizetése esetén túl sokáig tarthatott volna a befektetésük megtérülése, már ha megtérült volna valaha.

A közleményből nem derült ki, hogy mennyi áramot vételeztek illegálisan az elkövetők.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről