Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Máris bajt kavar a vadiúj Windows 11

gamer pc gaming videójáték
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Súlyos teljesítménybeli gondok jelentkezhetnek a GeForce videókártyás gépeknél.
Vágólapra másolva!

Nem vett teljesen sima rajtot a nagyközönség számára kedden elérhetővé vált Windows 11 2022 Update, az operációs rendszer idei verziójára való frissítést követően egyre sokasodnak a beszámolók, melyek szerint padlóra kerülhet az NVIDIA GeForce videókártyás számítógépek teljesítménye.

Jobb ötlet várni a Windows 11 idei óriásfrissítésének telepítésével, ezúttal elsőként egyes gamereket ért csúnya meglepetés Forrás: RODNAE Productions / Pexels

A panaszosok elsősorban gamerek, játékok futtatásakor drámaian lecsökkent képkockasebességet, általános akadozást, továbbá a kép szétcsúszását kezdték tapasztalni a frissítés telepítését követően, még abszolút csúcskategóriás hardvereken is. Egyeseknek feltűnt, hogy a játékok futtatásakor a megszokott töredékére csökkent a processzoruk terheltsége, így jelenleg az a legvalószínűbb magyarázat, hogy a GeForce-ok grafikus meghajtója valamiért megakasztja a játékok futtatását.

Az NVIDIA már vizsgálja a hibajelentéseket.

A bosszantó hiba által érintettek sokféle módon próbálták helyreállítani a megszokott teljesítményt, ám egyelőre csak Windows 11 előző verziójára való visszaállás bizonyult univerzálisan működő megoldásnak, erre a Gépház alkalmazásban van lehetőség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről