Mobiljátékok élő közvetítését segíti az Xperia Stream

sony xperia stream gamer gaming mobiljáték
A bölcsőben lévő USB-C csatlakozó segítségével boronálható össze az Xperia 1 IV és az Xperia Stream
Vágólapra másolva!
Aktív hűtést és LAN-csatlakozót is hozzátold a Sony csúcsmobiljához a kiegészítő.
Vágólapra másolva!

Kevesen tudták mire vélni a Sony Mobile által beharangozott gamer sajtóeseményt, bár egyes régi motorosok félkomolyan reménykedtek benne, hogy a tizenegy évvel ezelőtti Sony Ericsson Xperia Play után a cég előáll egy újabb fizikai kezelőszervekkel ellátott, kifejezetten mobiljátékra szánt készülékkel.

A bölcsőben lévő USB-C csatlakozó segítségével boronálható össze az Xperia 1 IV és az Xperia Stream Forrás: Sony

Ez hiú ábrándnak bizonyult, de tényleg hardveres termékkel készült a Sony. Az Xperia 1 IV mobiljához készített Xperia Stream hardveres kiegészítő talán legfontosabb tulajdonsága, hogy aktív hűtéssel segít fenntartani a hardverigényes játékok futtatásakor a készülék csúcsteljesítményét, nehogy túlmelegedésból fakadó órajelkorlátozások miatt csökkenjen azok képkockasebessége.

A hordozható dokkoló ezen túlmenően négy portot is kínál, az audio Jackkel vezetékes fülhallgatók használatára biztosít lehetőséget, az USB-C kapun keresztül perifériák csatlakoztathatóak a telefonhoz, a HDMI segítségével külső kijelzőre tükrözhető a képe és a hangja, míg a LAN csatlakozóval vezetékes internetkapcsolat biztosítható a telefon számára.

Az összes közül a LAN-csatlakozó okozta a legnagyobb meglepetést, wifi helyett kábeles kapcsolatot használva csökkenhet online játékok esetében a késleltetés, plusz stabilabbá válhat az élő közvetítés.

A Sony Xperia Stream elsőként Japánban kerül piacra olyan 63 ezer forintnak megfelelő jenért, emellett az Xperia 1 IV okostelefon Gaming Edition változatával egybecsomagolva is kapható lesz. A különleges kiadású telefonban a szokásos 12 helyett 16 GB memóriát kapott, a teljes szettért olyan 479 ezer forintnyi helyi fizetőeszközt kér a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!