Óriási feketeleves jött a PlayStation VR2 kapcsán

sony playstation vr psvr virtuális valóság virtual reality videójáték gamer gaming
Kénytelen lesz megtartani az első generációs PSVR headsetet, aki a PlayStation 5-ön játszana a hozzá készült játékokkal
Vágólapra másolva!
Nem lesznek játszhatóak vele az első generációs headsetre készült játékok.
Vágólapra másolva!

A Sony augusztus végi tájékoztatása szerint már nem kell sokat várni a Playtation 5 virtuális valóság headsetére, a tervek szerint a minden téren nagy előrelépést jelentő PSVR2 valamikor a jövő év elején kerülhet piacra. Az első PSVR headset még a PlayStation 4-hez készült, ám egy hivatalos adapterrel használható a PlayStation 5-tel, minden rá kiadott játék tökéletesen működik az új konzolon is.

Kénytelen lesz megtartani az első generációs PSVR headsetet, aki a PlayStation 5-ön játszana a hozzá készült játékokkal Forrás: Cottonbro / Pexels

A PS5 eddig totálisnak bizonyult visszafelé kompatibilitása és az első PSVR használhatósága miatt jó eséllyel a többségben eddig fel sem merült, hogy bármiféle gondra számítani kellene a PSVR2 kapcsán. Sajnos nem ez a helyzet, a hivatalos PlayStation Podcast legújabb adásában hideg zuhannyal felérő bejelentést tett a Sony: nem lesznek játszhatóak a PSVR-hoz készült játékok a PSVR2 headsettel.

„A PSVR-játékok nem kompatibilisek a PSVR2-vel, mert az utóbbi úgy lett megtervezve, hogy teljesen új generációs VR-élményt nyújtson. A PSVR2 jóval fejlettebb funkciókkal rendelkezik, például új kontrollert használ adaptív ravasz és vibrációs visszajelzés funkciókkal, máshogy követi a viselő mozgását, figyeli a szemek mozgását is [...]. Ez viszont azt jelenti, hogy a PSVR2-re való játékfejlesztés teljesen más megközelítést igényel, mint a PSVR-os" – magyarázta a Sony menedzsere.

Ennek megfelelően aki a PlayStation 5-ön kíván majd játszani az első PSVR-hoz készült játékokkal, az kénytelen lesz megtartani az első generációs headsetet is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!