Szuperbiztonságos pendrive jön a Kingstontól

kingston ironkey keypad 200 pendrive
A csatlakoztatása előtt PIN-nel fel kell oldani a Kingston IronKey Keypad 200-at
Vágólapra másolva!
A használata előtt fel kell oldani a saját gombjain beüthető PIN-nel a meghajtót.
Vágólapra másolva!

Új pendrive kerül piacra a következő hetekben a maguknál hordozott adatok biztonságára maximálisan ügyelők számára, az IronKey Keypad 200 (KP200) teljesen saját hatáskörben végzi a rámásolt adatok titkosítását, a számítógéphez vagy mobileszközhöz való csatlakoztatása előtt a saját billentyűzetén fel kell oldani a beütött PIN-nel, különben nem lesz elérhető a tartalma.

A csatlakoztatása előtt PIN-nel fel kell oldani a Kingston IronKey Keypad 200-at Forrás: Kingston

Az alfanumerikus billentyűzettel ellátott, operációs rendszerektől független meghajtó 256 bites XTS-AES hardveralapú titkosítást biztosít. Újratölthető akkumulátorral rendelkezik, így szoftver nélkül, a PIN-kódot a billentyűzetén megadva egyszerűen feloldható. A feloldást követően a felhasználó a meghajtót bármilyen A-típusú csatlakozós USB flash-tárolót támogató eszközhöz csatlakoztatva hozzáférhet az adataihoz, teljesen plug-and-play módon működik válik a pendrive.

Az IronKey Keypad 200 FIPS-140-3 3. szintű védelemmel katonai szintű biztonságot nyújt, a formális tanúsítása még folyamatban van. A meghajtó áramköreit manipuláció ellen védő, kemény műgyantaréteggel látták el, megakadályozva a belső alkatrészek roncsolásmentes eltávolítását. A billentyűzet polimerréteggel van bevonva, amely felismerhetetlenné teszi az ujjlenyomatot a billentyűkön.

A KP200 kétféle PIN-kód használatát támogatja, így külön rendszergazdai és felhasználói PIN is beállítható. Tíz sikertelen bejelentkezési kísérlet után a KP200 zárolja a felhasználói PIN-t, de ha mindkét PIN bevitele engedélyezve van, akkor a felhasználói PIN a rendszergazdai kód segítségével visszaállítható. Ha tízszer egymás után helytelenül adják meg a rendszergazdai PIN-t, akkor brute-force feltörés elleni védelem törli a meghajtó tartalmát, véglegesen megsemmisítve a rajta található adatokat.

A KP200 emellett két különböző „Read-Only" üzemmóddal véd a nem megbízható rendszerekből származó kártevők ellen, és lehetővé teszi a rendszergazda számára, hogy adott munkamenet alatt vagy globálisan, az összes felhasználói munkamenetre kiterjedően írásvédelemmel lássa el a meghajtót.

A meghajtó 8 / 16 / 32 / 64 / 128 GB kapacitású változatokban kerül piacra, ajánlott árakat nem közölt a Kingston.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!