Október közepén rajtol az Intel Arc A770

intel arc a770 videokártya grafikus kártya
Nagyon úgy tűnik, hogy kártyagyártó partnerektől egy ideig biztosan nem lesz elérhető az Intel Arc A770
Vágólapra másolva!
Ez lesz az Intel leggyorsabb videókártyája a jelenlegi generációban.
Vágólapra másolva!

Az Intel tájékoztatása szerint 2022. október 12-én megkezdődik a leggyorsabb jelenlegi generációs videókártyájának forgalmazása, az Arc A770 modell 329 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül majd piacra. Az Alchemist architektúrás grafikus processzorú termék 4096 végrehajtóegységet használ, a 16 GB GDDR6 memóriája 17,5 Gbps sebességű, a memóriasínje pedig 256 bites.

Nagyon úgy tűnik, hogy kártyagyártó partnerektől egy ideig biztosan nem lesz elérhető az Intel Arc A770 Forrás: Intel

Az Intel Arc A770 teljesítményre körülbelül az AMD Radeon RX 6650 XT és az NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti ellenfele, bár a kiforratlan driverek miatt várhatóan csak a DirectX 12 és Vulkan programozási felületeket használó játékokban lesz képes hozni a tényleges tudását, a régebbi játékokban masszívan a képességei alatt teljesíthet. Emellett a konkurencia által kínált modellektől eltérően nem szabad olyan alaplapokba betenni, amelyek nem támogatják a PCI Express 4.0 szabvány ReBAR-funkcióját, ez további óriási teljesítménycsökkenéssel jár.

A videókártya első független tesztjei a következő hét során válnak elérhetővé, így a vásárlók eldönthetik majd, hogy van-e értelme ezt a terméket választaniuk egy rivális megoldás helyett. Már ha egyáltalán ténylegesen kapható lesz: jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy az Intel csak közvetlenül és erősen limitált mennyiségben fogja értékesíteni, gyártópartnerek által készített modellekről jelenleg nincs hír.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!