Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

121 sebezhetőséget javított a Microsoft

windows update
A Windows Update elindításával azonnal telepíthetőek a frissítések
Vágólapra másolva!
Közülük egy nulladik napi sérülékenység, kritikus besorolást tizenhét hiba kapott.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé váltak a 2022. augusztusi hibajavítások a Microsoft támogatott termékeihez, a mostani patch kedden a vállalat 121 sebezhetőséget foltozott a szoftvereiben. Ezek közül 17 kapott kritikus besorolást, miután távoli kódfuttatásra vagy jogosultságkiterjesztésre adnak lehetőséget, a maradék bő száz sérülékenység javát pedig fontosnak minősítették az illetékesek.

A Windows Update elindításával azonnal telepíthetőek a frissítések Forrás: Origo

A mostani javításadagban két nulladik napi sebezhetőséget is foltozott a vállalat, ezek közül az egyik aktív kihasználás alatt áll. A Dogwalk névre keresztelt hibát még 2020 januárjában jelentette egy biztonsági kutató, azonban a Microsoft önmagában nem találta sebezhetőségnek a távoli kódfuttatásra használható trükközést. A vállalat most megváltoztatta a véleményét, miután egy Office-ban talált másik sebezhetőséggel összekapcsolva már veszélyesnek bizonyult.

Alapértelmezett beállítások mellett a támogatott Windowsok néhány napon belül maguktól telepítik majd a 2022. augusztusi biztonsági frissítéseket, de a Gépház alkalmazás Windows Update részében manuálisan is megsürgethető az installációjuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről