Hangszóró nélkül adja ki a hangot az LG tévépanelje

lg oled panel tévé
A kijelző vibráltatásával adja ki a hangot az LG OLED.EX panel
Vágólapra másolva!
A Sony már dobott piacra ezen az elven hangot kibocsátó tévét.
Vágólapra másolva!

Bemutatta a legújabb csúcstévékbe szánt kijelzőpaneljét az LG. A vállalat állítása szerint az OLED.EX néven futó megoldás a 97 hüvelykes, avagy durván 2,5 méteres képátlójával a világ eddigi legnagyobb tévébe szánt OLED panelje, hardveres és szoftveres technológiák kombinációjának köszönhetően pedig tökéletes feketét, realisztikus színeket, nagy részletgazdagságot kínál.

A kijelző vibráltatásával adja ki a hangot az LG OLED.EX panel Forrás: LG

Ezektől függetlenül az OLED.EX legnagyobb érdekességét az jelenti, hogy a panellel szerelt tévékbe nem kell klasszikus hangszórókat építeni, mivel a kijelző vibráltatásával maga a megjelenítő szólaltatja meg a hangokat. A gyártó szerint 5.1-es hangrendszer található benne, a mozikban megszokott jellegű hangminőségre számíthatnak majd tőle a vevők.

Még kiderül, hogy ez mennyire igaz, de a Sony Bravia AG9 OLED okostévében is alapvetően ezzel a módszerrel történik a hangok megszólaltatása, abban jól vizsgázott a szokatlan hangszórási megoldás.

Egyelőre nem világos, hogy mikor és mennyiért kerülhetnek piacra az új panellel szerelt csúcstévék, de fogódzkodóként az idei második negyedévben az LG piacra dob majd egy szintén 97 hüvelyk körüli OLED okostévét, abban klasszikus hangrendszer található.

Az ára olyan 25 ezer euró, avagy 9,9 millió forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!