Látványosan megújulhat a következő iPhone SE

apple iphone xr
Apple iPhone XR
Vágólapra másolva!
Leszámolhat az ősi kinézettel a legolcsóbb modell, megkaphatja a Face ID szenzort.
Vágólapra másolva!

Jövőre az Apple végre funkcionalitásra és kinézetre is modernizálhatja legolcsóbb újonnan kapható okostelefonját, a hírek szerint a 2023 elején piacra kerülő iPhone SE alapját már a 2018-as évjáratú iPhone XR adja majd.

Apple iPhone XR Forrás: Apple

Ezzel a készülék persze továbbra is több éves lemaradásban marad a dizájn tekintetében, viszont a 6,1 hüvelykes kijelző nagy előrelépés lesz a most márciusban piacra került modell 4,7 hüvelykeséhez képest. Ennek tetejébe a jól értesült Ming-Chi Kuo piacelemző forrásai szerint a rendszermemóriának mennyisége plusz eggyel 4 GB-ra emelkedik majd, ami szintén nem hangzik rosszul.

Az iPhone SE hírhedt az elavult dizájn használatáról, a 2016-os első modell alapját az iPhone 5s adta, míg a 2020-as és 2022-es verziók az iPhone 8 kinézetét hasznosították újra. Ez a trend a pletykált jövő évi modellel sem változik meg, de az iPhone XR masszívan modernebb kinézetű, ujjlenyomat-olvasó helyett pedig Face ID arcfelismerést használ, így az ideitől eltérően a negyedik generációs iPhone SE tisztességes frissítés lehet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!