Vadásznak a nézőkre a YouTube kommentes csalói

mobilozás internetezés zenehallgatás youtube videózás szórakozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Megszemélyesítik a videósokat, általában pénzt próbálnak kicsalni a nézőikből.
Vágólapra másolva!

Évek óta szélmalomharcot vívnak a hozzászólásokban őket megszemélyesítőkkel a youtuberek, a csalásban utazók lemásolják a csatornák neveit és profilképeit, majd a videók alatti kommentekben ritkább esetben lejáratni próbálják őket, míg tipikusan inkább pénzt kívánnak kicsalni a nézőikből.

Folyamatosan próbálnak az alkotók nevében pénzt kihúzni a nézők zsebéből Forrás: Tima Miroshnichenko / Pexels

A YouTube eddig nagyon alacsony hatékonysággal szűrte ezeket a rosszindulatú kommenteket, azonban most javítana a helyzeten, három újdonságot is bejelentett az ügy kapcsán. Elsőként is a csatornák mostantól nem lesznek képesek elrejteni a feliratkozóik számát, így a csaló profilok neveire koppintva bejövő profiloldalukon talán egyértelműbb lesz a nézők számára, hogy valami nincs rendben.

Ami ennél fontosabb, hogy mostantól nem lehet majd egyes latin betűkre hasonlító karaktereket beírni a felhasználói névre, ez volt a csalók egyik hétköznapi módszere arra, hogy elmaszkolják a YouTube spamszűrője elől a csatorna neve és a csalásra használt profiljuk neve közti hasonlóságot.

Végül a videósok erősebbre állíthatják majd a spamszűrést, ez nem engedi addig a gyanúsnak vélt kommentek nyilvános megjelenését, amíg a csatorna házigazdája kézzel jóvá nem hagyja azokat. A megoldás hátulütője, hogy sokkal több ártalmatlan komment akadhat fenn a rostán, ami növeli a házigazdák moderálásra fordítandó idejét, közben pedig a nézőik nem értik majd, hogy miért nem jelennek meg a hozzászólásaik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!