Adatvesztés nélküli telefonváltást ígér a WhatsApp

whatsapp,app,repülés
Vágólapra másolva!
Eddig nem lehetett Androidról átvinni az újonnan vett iPhone-ra a csevegéseket.
Vágólapra másolva!

A csevegőappok java esetében semmiféle probléma sincs a telefonok közti váltáskor, csak telepíteni kell az új készülékre a mobilappjukat, majd a felhasználói fiókba való bejelentkezést követően máris minden korábbi csevegés elérhető, maximum egyes beállítások testre szabására kell időt szentelni.

Az androidos telefonról iPhone-ra váltók eddig elveszítették az összes WhatsAppban lévő adatukat Forrás: Webster2703 / pixabay.com

A végponttól végpontig tartó titkosítást használó WhatsApp esetében ez sajnos közel sem ilyen egyszerű, az esetében ugyanis a chatelési történet és az egyéb adatok nem találhatóak meg a szolgáltatás szerverén. Az egyik androidos mobilról a másik androidos mobilra való váltás, továbbá az régi iPhone új iPhone-ra cserélése esetén a felhasználóknak appon belüli utasításokat kell követniük, hogy átvigyék az adataikat a továbbiakban használni kívánt telefonjukra.

Ez még hagyján, azonban az Android és az iPhone közt váltók a közelmúltig elveszítették az adataikat, egyszerűen nem lehetett átvinni a csevegési előzményeket az eltérő világba tartozó eszközök között.

Az abszurd helyzet csak idén kezdett megváltozni, első körben a tavasszal a WhatsApp támogatni kezdte az iPhone → Android irányú adatköltöztetést, viszont ehhez alapvetően Android 12 rendszerű mobilra van szükség, ráadásul adatkábellel kell összekötni a régi és az új telefont. Kivételt csak a Samsung Galaxy készülékek képeznek, ezek esetében a gyártó Smart Switch segédprogramjának közbenjárásával is megoldható a feladat.

A legújabb fejlemény, hogy a WhatsApp végre bejelentette a héten az Android → iPhone irányú adatmozgatás lehetővé tételét, így az Apple mobiljaira váltók is megőrizhetik a korábbi csevegéseiket. Ennek a működéséhez nem kell adatkábellel összekötni a készülékeket, helyette az Apple által készített Váltás iOS-re (Move to iOS) mobilappon keresztül valósul meg az adatmozgatás, a pontos instrukciók itt olvashatóak a költözködéshez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!