Óvatosan a vérnyomást is mérő, filléres okosórákkal

Colmi C60
Vágólapra másolva!
A Colmi C60 okosóra remek példája annak, amikor egy viselhető eszköz olcsón ígér sokat, a kiírt értékekkel viszont nem árt vigyázni.
Vágólapra másolva!

Dugig van a piac okosórákkal, ezek között a kevésbé ismert márkák pedig gyakran igen sokat ígérnek papíron, alacsony áron. Ezekkel a megoldásokkal persze érdemes vigyázni, nem hozzák majd azt a minőséget, mint egy Apple vagy Samsung okosóra – még nagyobb gond, hogy a méréseik általában nem olyan pontosak.

Colmi C60 Forrás: Colmi

Remek példa minderre a Colmi C60, amely 1,9 hüvelykes IPS-kijelzőt, 7 napos üzemidőt, 19 edzésmódot, aktivitáskövetést, pulzusmérést, véroxigénszint-mérést kínál, alvást követ, légzést figyel, IP67-es vízvédelmet kapott, van mikrofonja, sőt, vérnyomást is mér.

Mindezért csak 74 dollárt kérnek – a legfőbb gond persze az, hogy orvosi eszközként nem engedélyezték Európában (sem), így a kiírt értékeket érdemes erős fenntartásokkal kezelni. Több teszt is bebizonyította, hogy az olcsó modellek néha véletlen számokat írnak ki konkrét mérések helyett, csak remélni lehet, hogy itt például más a helyzet.