Itt egy olcsó, egy drága és egy még drágább Sony okostelefon

Sony Xperia 5 III 
origo techbázis 
termékteszt
Sony Xperia 5 III origo techbázis termékteszt
Vágólapra másolva!
Segítünk megmutatni, mi a különbség a Sony Xperia 10 III, a Sony Xperia 5 III és a Sony Xperia 1 III okostelefonok között ár-érték és képességek arányában.
Vágólapra másolva!

A Sony megmutatta végre, hogy tud életképes, remekül használható telefont letenni az asztalra, normális áron. Ilyen például a Sony Xperia 10 III, amellyel a vállalat a középkategóriát célozta. Ez a termék árazásán is látszik. Hiszen, a nyitóára 170 000 forint körül alakul, ami azért igen messze van a mai extrém csúcsmodellekért elkért összegtől.

Az Sony Xperia 5-sorozat koncepciója egyszerű: kemény csúcsmodellek hardverét megalkuvás nélkül teszi egy kicsi és kompakt készülékházba. A kamerarendszerek hasonlóak, a kijelző és egyéb szoftveres extrák pedig prémium kategória. Jelenleg akár 370 000 forintért juthat hozzá.

Az Xperia 1 III sok szempontból méltó a Sonyhoz: Merész, de vannak érthetetlen gyengeségei, viszont rendelkezik figyelemreméltó extrákkal, és a legfontosabb területeken kétségkívül jól teljesít. Abszolút megállja a helyét a mai csúcstelefonok mezőnyében, ám ez az árán is látszik. Átlagára jelenleg 500 000 forint felett van, de kis kutatással ennél olcsóbban is hozzá lehet jutni.