Olcsóbbá válhat a PC-k és mobilok alaphardvere

g.skill trident z rgb ddr4 rendszermemória ram dram
G.SKILL Trident Z RGB Series DDR4 rendszermemória
Vágólapra másolva!
Halmozódnak a készletek a rendszermemóriaként használt DRAM chipekből.
Vágólapra másolva!

Kellemes hírrel szolgált az év vége felé számítógépet összeállítani kívánók számára a TrendForce piacelemző cég, állítása szerint a harmadik negyedévben számottevően eshet a rendszermemóriaként és grafikus memóriaként használt DRAM lapkák ára, összességében olyan 10% csökkenésre számít.

Jelentősen csökkenhet a memóriamodulokon lévő chipek ára, mire megjönnek az év végén az Intel és az AMD legújabb generációs termékei Forrás: G.SKILL

Az árcsökkenés eltérő mértékben minden szegmenst érint, a számítógépes és szerveres piacon 5-10% lehet a mértéke, a mobileszközökbe szánt memóriák ára 8-13 százalékkal mehet le, a videókártyákon használtaké 3-8%-kal mérséklődhet, míg az okostévékhez hasonló eszközökbe vásároltaké szintén 8-13%-ot eshet. Mindegyik értéket a második negyedéves árszinthez képest kell érteni.

A vevők számára kedvező helyzet magyarázata, hogy a gazdasági nehézségek miatt egyszerűen csökken fogyasztóelektronikai eszközök iránti kereslet, azonban a chipgyártók nem tudják az egyik pillanatról a másikra más termékek előállítására átállítani a feleslegessé vált kapacitásukat. Túltermelés kezdett kialakulni, a gyártók pedig nem szeretnének komoly készleteket raktározni, így próbálnak csökkentett áron megszabadulni a termékeiktől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!