Már Instagram-fiókra is köthető biztosítás

szelfi selfie instagram
Vágólapra másolva!
Influencereknek találták ki, szigorúan a fiókjaik ellopásának az esetére.
Vágólapra másolva!

Megszokott a vállalkozók körében a drága munkaeszközeik biztosítása, ám ennek ellenére is meglepő termékkel rukkolt elő az izraeli Notch, az USA egyes államaiban lehetővé teszi az értékes Instagram-fiókok biztosítását arra az esetre, ha feltörésből fakadóan nem férnének hozzájuk a tulajdonosaik.

Az influencerek számára munkaeszöz az Instagram Forrás: Shutterstock

A vállalat egyedi rendszer alapján számolja ki a havi biztosítási díjat, többek közt figyelembe veszi a követők számát, a követők reakcióit, a bejegyzések számát, továbbá a szponzorált bejegyzések arányát.

A cég szerint már havi 8 dollártól kezdve elérhető a szolgáltatás, de a TechCrunch által látott konkrét ajánlat évi 459 dollár (havi 38 dollár) díjat állapított meg. Ezért cserébe hackelés esetén a Notch az incidens harmadik napjától kezdve napi 244 dollárt ígér a fiók visszaszerzéséig vagy maximum 90 napon keresztül, azaz durván 22 ezer dollár lehet a végösszeg.

Viszont a biztosítóktól megszokott módon a Notch jól bebiztosította magát.

Az ügyfelekről megköveteli a kétlépcsős hitelesítés használatát, ami szinte nullára csökkenti az áldozattá válásuk esélyét, ráadásul az efféle fióklopások esetében van reális esély arra, hogy az Instagram ügyfélszolgálata képes 48 órán belül visszaadni a fiók feletti irányítást.

Érdekes még, hogy a Notch szerint semmiféle üzleti kapcsolatban sem áll az Instagrammal, de segít az eltulajdonított fiókok visszaszerzésében az ügyfeleknek, ami arra utal, hogy csak az influencerek által is igénybe vehető csatornákon keresztül képes intézkedni. Végül arra nem vonatkozik a biztosítás, mikor az Instagram bármilyen okból letiltja a felhasználói fiókot.

A Notch számára hatalmas üzletnek tűnik az Instagram-biztosítás, míg az influencerek valószínűleg jobban járnak, ha a legjobb biztonsági praktikák szigorú betartása mellett

egyszerűen megvédik a fiókjaikat a rossz kézbe kerüléstől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!