Régóta vártuk már ezt a csúcstelefont, és nem kellett csalódnunk

honor magic4pro
Vágólapra másolva!
Ugyan a Honor egészen korrekt kis telefonokkal jelentkezett, mióta hivatalosan is szakított a korábbi anyacég Huawei-jel, egészen mostanáig kellett várni arra, hogy végre egy igazi csúcstelefont is hozzon a cég, ami ráadásul megjelent Magyarországon is. Kipróbáltuk!
Vágólapra másolva!

Külsőre elképesztő

A Magic4 Pro szerencsére szakít azzal a szokással, hogy a telefon egyik sarkába besürítenek egy (egyre nagyobb) kameraszigetet, inkább középre húzva egy nagy, szimmetrikus kamerakörben helyezkednek el a lencsék.

Az anyaghasználat és az összeszerlés minősége példás, így adott az IP68-as védelem is, és ugyan meglehetősen nagy (és némileg nehéz) telefonról van szó, egészen jól kézreáll.

Forrás: Origo

A nagyságát jól jelzi, hogy az előlapot gyakorlatilag teljesen kitöltő, oldalra lefolyó kijelző 6,81 hüvelykes. A HDR10+-t támogató, 120 hertzes képfrissítésű OLED-panel gyönyörű, a színei tökéletesek, és fényereje ugyan nincs a legjobbak között, de bőven jól olvasható napfényben is, tulajdonképpen bármilyen szögből. Felbontása egyébként 1312x2848 pixel, ami gyakorlatilag QHD-nek felel meg, belekötni nem lehet, minden tartalmat tűélesen jelenít meg.

Kamerás képességekben sem kell szégyenkeznie

Jelenleg a DXOMark nevű fotós szaklap okostelefonos toplistáját ennek a telefonnak a nagytestvére, a Magic4 Ultimate vezeti. Ez sajnos nem kapható nálunk, de a Magic4 Pro sokat örökölt tőle, és a szakértők pontozása szerint jelenleg a lista 14. helyén szerepel. A különbségek ezen a szinten már olyan aprók, hogy hétköznapi felhasználó meg nem mondja a különbséget, és meg kell hagyni, a Magic4 Pro esetében sok oka senkinek nem lesz panaszra.

Hátul három kamerát találunk: a 64 megapixeles, periszkópos teleobjektíves kamera 3,5-szörös optikai zoomra képes, és tapasztalataink szerint egészen 10-szes zoomig kifejezetten jól használható a hibrid nagyítás.

Forrás: Origo

A főkamera 50 megapixeles, és ugyan az optikai képstablizálás kimaradt belőle, cserébe van viszont lézeres segéd és színspektrum segéd is, és szintén 50 megapixeles az ultraszéles látószögú kamera. Melléjük negyedikként egy 3D-s mélységélesség szenzor társul, hogy a háttér tökéletes különüljön el a fotózni kívánt témától.

Mindegyik kameráról elmondható, hogy szuperéles, színgazdag, nagy dinamikájú képeket készítenek, amikbe nagyon-nagyon nehéz lenne belekötni.

Egyedül éjszaka tudnak egy nagyon picit gyengébben teljesíteni a vártnál (főleg az ultraszéles lencse), amire semmi hardveres okot nem látok, így gyanítom, hogy csak a szoftveres oldalon kell még egy kicsit reszelni.

Forrás: Origo

Ezt már többször észrevettem a Honor telefonjainál a Huawei-jel történt szakítás óta, és jellemzően a megjelenés után több frissítéssel is javítottak a kamerákon korábban, így valószínűleg itt is számíthatunk erre. Bár tegyük hozzá, olyan apróságokról van szó, amiket a legtöbben valószínűleg észre sem fognak venni.

Nem hiányzik a Google

A Honor természetesen továbbra is használhatja a Google szolgáltatásait, így teljesértékű Android-rendszert kapunk, és persze a Huawei-jel ellentétben az 5G is maradéktalanul megvan.

Ami a vasat illeti, a gyártó a Snapdragon 8 Gen1-et építette be. Ez jelenleg az egyik leggyorsabb mobilprocesszor, azonban ha nagyon meghajthatjuk valami bika játékkal, akkor viszonylag gyorsan hajlamos melegedni és az akkut is tudja enni rendesen.

Cserébe viszont megakasztani semmivel nem lehet, sem játékkal, sem hétköznapi felhasználással, amiben jó partner a 8 gigabájt memória és a 256 gigabájt szupergyors háttértár is.

Forrás: Origo

Mindenesetre még komolyabb használat mellett sem tűnik gondnak egy napot kihozni a 4600 milliamperórás akkumulátorból, ráadásul egészen, 100 wattos gyorstöltést tud vezetékkel és vezetéknélkül is tölthető!

A Magic4 Pro tehát egy viszonylag kompromisszummentes csúcstelefon, aminek meg is kérik az árát, egészen konkrétan 470 ezer forintot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!