Tízezreket vert el a pelenkás pénzköltő

hamburger sajtburger
A jóvágású legényke a túl sok hamburgerének társaságában
Vágólapra másolva!
Nem tanúsított megbánást, az étel mellett a borravalón sem spórolt.
Vágólapra másolva!

Ha hihetünk a szóbeszédnek, akkor egyre több mindent kezdenek egyre fiatalabban a gyerekek, a texasi Kelsey Burkhalter Golden beszámolója szerint a napokban például a kétéves kisfia abszurd mennyiségű ételt vásárolt az okostelefonján. A fiú összesen harmincegy hamburgert rendelt a Doordash mobilappon keresztül a McDonald's-ból, ráadásul gálánsan 25% borravalót adott a futárnak, így a végszámla durván 92 dollárra rúgott, olyan 33 ezer forinttal rövidítette meg a családi kasszát.

A jóvágású legényke a túl sok hamburgerének társaságában Forrás: Kelsey Burkhalter Golden / Facebook

A pelusos pénzköltő nagymester az előre borítékolhatónak megfelelően semmiféle megbánást sem tanúsított, bocsánatkérés helyett ártatlanul befalt egy hamburgert. Szerencsére a tette nem okozott nehézséget a családnak, ám a közjáték remek alkalom annak hangsúlyozására, hogy a gyerekeknek odaadott mobilok esetében minden fizetési tranzakciót jelszavas, kódos, ujjlenyomatos, vagy arcfelismeréses hitelesítéshez kell kötni.

Az elmúlt években más gyerekek komplett vagyonokat, legrosszabb esetben akár a szüleik összes megtakarítását is képesek voltak elkölteni a meg sem értett mobilappos vásárlásokon keresztül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!