Készül a The Witcher negyedik része

the witcher vaják videojáték cd projekt red
Készül már a negyedik The Witcher
Vágólapra másolva!
Unreal Engine 5 motor hajtja majd a szerepjáték következő felvonását.
Vágólapra másolva!

Váratlan és örömteli bejelentéssel indította a hetet a CD Projekt Red, beszámolója alapján fejlesztés alatt áll a negyedik fősodratú The Witcher-játék. A projekt minden bizonnyal rendkívül korai stádiumban van, így a lenti képen túl érdemben csak annyit osztott meg róla a fejlesztőcég, hogy történet tekintetében új fejezetet nyit a játéksorozatban, nagyon jó eséllyel nem Geralt lesz a főszereplője.

Készül már a negyedik The Witcher Forrás: CD Projekt

A játék bejelentésének nagyobbik része valójában a műszaki oldalt érintette: a CD Projekt többéves stratégiai együttműködésre lépett az Epic Games-szel, kukázza a The Witcher 2-től kezdve használt REDEngine játékmotorját, helyette az új terméket már az Unreal Engine 5 hajtja majd.

Nem szimpla licencelésről van szó, a következő években a cégek együttműködnek majd annak érdekében, hogy az Unreal alapjáraton jobban támogassa a nyílt világú játékokat, kevesebb mindent kelljen implementálniuk benne az efféle címeket készíteni próbáló fejlesztőknek.

Többek érdeklődésére a CD Projekt leszögezte, hogy a jelenlegi tervei szerint a következő The Witcher számítógépes kiadása a partnerség ellenére nem lesz Epic Games Store-exkluzív.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!