Részben is törölhetőek lesznek az androidos appok

lg google android mobil okostelefon smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Teljes eltávolítás nélküli helyfelszabadításra találták ki a funkciót.
Vágólapra másolva!

Most már a belépőkategóriás androidos mobilokban is megszokottá vált a legalább 32 GB tárhely, így egyre ritkábban fordul elő, hogy a mobilozóknak appokat és játékokat kellene törölgetniük a szabad helyből való kifutás miatt. Ettől függetlenül a Google most előállt egy új elképzeléssel, valamikor az év későbbi részétől kezdve részlegesen is eltávolíthatóvá válnak az androidos appok a készülékekről.

A kép csak illusztráció Forrás: Zain Ali / Pexels

A magyarázat szerint az appok archiválása esetén az adatállományaik részleges törlésével a teljes helyfoglalásuk olyan 60 százaléka lesz felszabadítható. A megoldásban az a ráció, hogy ha később újból szükség volna egy archivált appra, akkor nem kell majd újból teljes egészében letölteni, ami nagyon jól jöhet az erősen limitált adatforgalmú vagy elérhetőségű netkapcsolattal rendelkezőknek.

Az archiválás mindenki számára kényelmes extrája még, hogy a klasszikus eltávolítással szemben nem vesznek el a mentett felhasználói adatok, így nem kell például újból beállítgatni az újratelepített appokat, megmaradhatnak a mentett játékállások.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!