Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Csalódást kelthet a Sony válasza az Xbox Game Passre

sony playstation 5 ps5 dualsense gamepad videojáték gamepad kontroller
Passzoló DualSense kontrollereket is jönnek a PlayStation 5 üde színű burkolatai mellé
Vágólapra másolva!
Márciusban jelentheti be a megújult előfizetéseit a PlayStation.
Vágólapra másolva!

A tavaly decemberi első pletykát követően a jól értesült Jeff Grubb friss hírekkel szolgált a Spartacus kódnevű projektről, ennek keretében a Sony meg kívánja újítani a PlayStation konzolokhoz elérhető havidíjas előfizetéseket, hogy valamilyen szinten képes legyen ellenfelet állítani az Xbox Series gépek ütőfegyverének számítő Xbox Game Pass havidíjas játékbérlőnek.

A kép csak illusztráció Forrás: Sony

Grubb információi szerint a jövőben háromféle opcionális előfizetés lesz a PlayStation 4 és a PlayStation 5 konzolokhoz. Ezek a PlayStation Plus Essential, a PlayStation Plus Extra, továbbá a PlayStation Plus Premium nevekre hallgatnak majd, ilyen sorrendben havi 9,99 / 12,99 / 15,99 dollárba kerülhetnek majd az Egyesült Államokban.

A legolcsóbb Essential csomag egy az egyben a jelenlegi PlayStation Plus lehet, az előfizetői hozzáférhetnek az online multiplayerhez, továbbá kapnak havonta pár ingyen játszható játékot. A középső Extra csomag már lehetővé teheti egyes PS4-re készült játékok letöltését is, azaz az Xbox Game Pass-hez hasonlóan

ez már játékbérlőként is funkcionálhat.

A legdrágább Premium csomag mindezeken felül PS1, PS2, PS3 és PSP rendszerekre készült játékokkal való szórakozást is lehetővé tehet.

Mindez nem hangzik túl meggyőzően, hiszen az Egyesült Államokban havi 15 dollárba kerül az Xbox Game Pass Ultimate, erre előfizetve az ügyfelek Xbox és PC platformon egyaránt elérhetik a játékbérlőben lévő összes játékot, ugyanígy mindkét rendszeren hozzáférést kapnak az EA Play játékbérlő kínálatához, ráadásul a támogatott címek esetében még felhős játékfuttatás is a rendelkezésükre áll.

Grubb szerint a Sony márciusban jelentheti be az új előfizetéseket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről