Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Soron kívüli frissítést kapott a Chrome

google chrome
Aktívan kihasznált sérülékenységet is javítottak a Chrome legfrissebb verziójában
Vágólapra másolva!
Egy aktívan kihasznált sérülékenységet is javítottak a böngészőben.
Vágólapra másolva!

Váratlan biztonsági frissítést kapott mindhárom támogatott operációs rendszeren a Google Chrome éppen stabil főverziója, a 98.0.4758.102 verziójú kiadásban tizenegy sebezhetőséget javítottak az illetékesek. Ezek között kritikus nincs, de az egyik súlyos besorolású sérülékenység egy aktívan kihasznált nulladik napi hiba, minden bizonnyal ez volt a soron kívüli javítás kiadásának elsődleges oka.

Aktívan kihasznált sérülékenységet is javítottak a Chrome legfrissebb verziójában Forrás: Origo

A nulladik napi sebezhetőség részleteit nem hozta nyilvánosságra a Google, azonban a besorolásából ítélve távolról feltehetően nem használható ki, különben kritikus súlyosságának minősítették volna; a támadók jó eséllyel célzott támadások során vetették be. Érdekességként idén ez az első javított nulladik napi a hiba a böngészőben, tavaly tizenhatot szüntetett meg a vállalat.

A Chrome legújabb főverziója elméletileg minden felhasználónál automatikusan települ majd a következő napokban, az installációja ellenőrizhető és megsürgethető a böngésző névjegyoldalán (főmenü → Súgó → A Google Chrome névjegye).

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről