Ezért jó az NFT az Ubisoft szerint a gamereknek

ubisoft far cry 6 videojáték
Far Cry 6
Vágólapra másolva!
Látni véli a végjátékot, ellenben a gamerek és a játékfejlesztők szűk látókörű javával.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nagyon nem sikerül eladni a videójátékos világban az NFT-ket, a gamerek többsége látni sem akar ilyet a játékokban, a játékfejlesztők 70 százalékát pedig szintén nem érdekli a megoldás. Ettől függetlenül egyes játékkiadók felsővezetői nem hajlandóak elengedni a haszonnal kecsegtető ötletet.

A kép csak illusztráció (Far Cry 6) Forrás: Ubisoft

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az ördög ügyvédjének szerepét az Ubisoft vállalja magára. Tavaly végén a kiadó elindította a Quartz névre keresztelt NFT-s piacterét, ami eddig orbitális bukásnak tűnik, a bejelentése az Ubisoft dolgozóinak körében is meghökkenést és csalódottságot váltott ki.

A Quartzért is felelős Nicolas Pouard, az Ubisoft stratégiai innovációért felelős részlegének vezetője a napokban interjút adott az ausztrál Finder újságírójának, amely során természetesen megkapta a kérdést, hogy ténylegesen miért jó a játékosok számára az NFT.

„Szerintem a gamerek nem értik, hogy miféle előnyökkel kecsegtet számukra a digitális használtpiac. A jelenlegi helyzet és kontextus miatt azt hiszik, hogy az NFT egyrészt elpusztítja a bolygót, másrészt pedig csak egy spekulációs eszköz. Mi viszont látjuk a végjátékot, lehetővé kívánjuk tenni számukra a nem szükséges digitális holmijaik eladását, miután befejezték a szórakozást a játékkal. Ez az ő érdekeiket szolgálja.

Az NFT egy paradigmaváltás része a játékiparban, és bizony nem egyszerű átállni egy meglévő gazdasági modellről egy újabbra. Ehhez sok megszokást kell levetkőzni, meg kell változnia a mentalitásnak. Tudjuk, hogy ez időt vesz igénybe" – magyarázta Pouard.

A digitális használtpiac ötlete érdekes, de a működőképessége nagyban függ attól, hogy lesz-e érdeklődés a megunt digitális javak megvásárlására, főleg mivel a kiadóknak olyan módon kell taktikázniuk, hogy ne legyen kárukra a másodkezi üzletelés. További furcsaság, hogy ugyan Pouard egy új gazdasági modell részének tekinti az NFT-ket, ám eddig szó sem esett arról, hogy cserébe az Ubisoftnak szándékában állna kivezetni a prémium játékokat, a fizetős DLC-ket, továbbá a mikrotranzakciós vásárlásokat.

Az NFT nem egy új modell kulcsszereplője, hanem a meglévő kiegészítése, egy digitális gyűjtőket célzó monetizációs eszköz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!