Raspberry Pi streameli az Apple CarPlayt a Teslába

Apple CarPlay egy Tesla Model 3-ban
Vágólapra másolva!
Egy fejlesztő ötletes trükközéssel jelenítette meg az Apple CarPlayt a Tesla Model 3 központi kijelzőjén.
Vágólapra másolva!

A Tesla egyébként jónak tartott infotainment rendszerének egyik nagy hiányossága, hogy nincs Apple CarPlay. A rendszer nemrég komoly frissítést kapott, az új autókba már AMD Ryzen chip kerül, jóval nagyobb teljesítménnyel – ennek ára azonban a némileg lecsökkent hatótáv. Aki viszont az iPhone-járól iOS-es appot használna közvetlenül a nagy kijelzőn, annak nincs szerencséje.

Apple CarPlay egy Tesla Model 3-ban Forrás: Michał Gapiński

Kivéve, hogy egy trükkös fejlesztő. Michał Gapiński sikeresen megjelenítette az Apple CarPlayt a Tesla Model 3 központi kijelzőjén, a böngészőn keresztül. Ehhez egy Raspberry Pi lapka PC-t és extra LTE-modult használt, Wi-Fi hozzáférési ponttal együtt. A lapka PC-n egy egyedi Android build futott – ez kapcsolódott az iPhone-hoz, majd streamelte az Apple CarPlayt a Tesla böngészőjébe, ami már hozzáférést adott például az Apple Musichoz vagy más apphoz.

A fejlesztő hamarosan nyilvánosságra hozza a munkáját, de még dolgozik a Wi-Fi javításán, hogy simább legyen a működés. A Tesla hivatalosan nem valószínű, hogy valaha támogatná az Apple CarPlayt, így idővel sok iPhone-tulajdonost érdekelhet egy ilyen trükközés.