Futurisztikus gamer asztallal állt elő a Razer

razer project sophia
Razer Project Sophia
Vágólapra másolva!
A komplett PC helyet kapna benne, konfigurálhatóak volnának az asztallap kezelőszervei.
Vágólapra másolva!

A játékosoknak szánt perifériákra és számítógépekre szakosodott Razer minden évben legalább egy hangzatos koncepcióterméket is kivisz a Consumer Electronics Show-ra, az elvárhatónak megfelelően pedig idén sem törte meg a hagyományt. A legújabb csak papíron létező megoldása a Project Sophia, alapvetően egy gamer asztalról van szó, amelybe közvetlenül be van építve a számítógép.

Ez az elképzelés egyáltalán nem újdonság, a Project Sophia különlegességét a PC beépítésének módja jelenti. A Razer egy teljesen moduláris megoldásban gondolkodik, mágneses elven rögzített kis modulokban helyezné el a fő hardvereket, a modulokat pedig szabadon cserélgethetnék az ügyfelek. Ennek megfelelően például az erősebb videókártyára való átállás úgy nézne ki, hogy a tulaj egyszerűen kikapná a régi videókártyás modult az asztalból, majd behelyezné az újonnan vásároltat.

Ez nem minden, a vállalat az asztal lapjából kiálló vezérlőeszközöket is ugyanígy cserélhetővé tenné, az igényeknek megfelelően univerzális vagy specializált kütyüket lehet berögzíteni a lapba, így specializáltabb munkaállomások létrehozására volna lehetőség. A Razer még specifikusan az asztalhoz tervezett, 65 vagy 75 hüvelykes monitort is árulna, amelyet helytakarékosan az asztal szélére lehetne felszerelni.

A Project Sophia természetesen csak koncepció, ráadásul technikai és gazdasági okokból jó esély van rá, hogy a jelenlegi formájában soha nem kerül piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!