Így fut a Cyberpunk 2077 a Steam Decken

valve steam deck videojáték játékkonzol
Steam Deck
Vágólapra másolva!
Három gépigényes játékot is kipróbáltak a fejlesztőknek kiküldött példányán.
Vágólapra másolva!

Nemrég megkezdte a Steam Deck kézikonzol fejlesztőkhöz való eljuttatását a Valve, most pedig egy kínai forrás elérhetővé tett néhány korai mérési eredményt a miniatűr számítógép teljesítményéről. A jelek szerint a benne lapuló AMD rendszerlapka a körülményeket figyelembe véve derekasan helytáll, a kijelző natív 1280×800 pixeles felbontásában a leginkább gépigényes játékok meghajtására is képes.

Steam Deck Forrás: Valve

A tesztelő négy játékot próbált ki rajta, mind közül a legnagyobb rendszerigényű a Cyberpunk 2077 volt, ez magas grafikai beállítás mellett 20-30 FPS sebességgel futott. Ez természetesen még nincs benne a tisztességesen játszható kategóriában, azonban rendkívül valószínűnek tűnik, hogy a grafikai minőséget lejjebb dobva simán hozható lehet a 30+ képkockás sebesség.

Nem szabad elfelejteni, hogy a játék még a gamer asztali számítógépeket is alaposan megizzasztja, a Steam Deck pedig csak egy kézikonzol, ami ráadásul emulálva futtatja a Linux-alapú rendszerén a windowsos címeket.

JátékGrafikai beállításSebesség
Shadow of the Tomb RaiderLegmagasabb / Magas / egyéni30 FPS / 36 FPS / 60 FPS
DoomKözepes / Egyéni60 FPS / 46 FPS
Cyberpunk 2077Magas20-30 FPS
DOTA 2Legmagasabb / Alacsony47 FPS / 80 FPS

A Steam Deck 40 wattórás akkuja a kínai tesztelőnél három óra alatt merült le teljes töltöttségről 46 százalékra, a gép markolata teljes terheléskor 29°C volt, míg a hátlapja 42,6°C-ra melegedett fel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!