Nagyot léphetnek előre kamerában az Oppo mobilok

Oppo Find X3 Pro
Vágólapra másolva!
A jelentések szerint egyedi képfeldolgozó processzor fejlesztésén munkálkodik az Oppo.
Vágólapra másolva!

Az Oppo még 2019-ben védette le az Oppo M1 chipet, mostanáig pedig mindenki azt feltételezte, hogy házon felüli rendszerchip fejlesztésébe kezd a vállalat, főleg, miután mérnököket igazolt a MediaTektől és a Spreadtrumtól. Később a Qualcomm és a HiSilicon szakemberiből is átcsábított párat a cég.

Digital Chat Station azonban úgy értesült, hogy az M1 chip valójában egy egyedi képfeldolgozó processzor (ISP). Ez végez el minden munkát, ami a kameraszenzor által rögzített nyers adatokból elkészíti a végleges képet (legyen szó színkorrekcióról, élesítésről vagy bonyolultabb feladatokról). Minél jobb a feldolgozás, annál jobb a képminőség.

Oppo Find X3 Pro Forrás: tech advisor

Mint a Google példája mutatja, ez sokat számít, a Pixelek évek óta kiemelkednek a mobilfotózás világában. A Google sok évig egyedi ISP-t használt, a jelenlegi Pixelek végül a Snapdragon chipre terhelték a számításokat.

Az Oppo azt remélheti, hogy az egyedi ISP-vel tovább javul a jövőbeli okostelefonjainak a képminősége. Mivel a OnePlus és a Realme az Oppo testvérmárkái, ezért könnyen lehet, hogy végül azok készülékeiben is feltűnnek az Oppo fejlesztései.