Végleges nevet kapott a tavaszi Windows 10

microsoft windows 10 csatolt telefon my phone
Telefonhívások is bonyolíthatóak már a Csatolt telefon alkalmazáson keresztül
Vágólapra másolva!
Májusban fog általánosan elérhetővé válni a rendszer.
Vágólapra másolva!

Újabb régóta ért bejelentést tett a számítógépes operációs rendszerének idén tavaszi főverziója kapcsán a Microsoft, az eddig csak 21H1-es verzióként emlegetett szoftver végleges neve vélhetően kevesek őszinte meglepetésére a Windows 10 May 2021 Update lett.

A kép csak illusztráció Forrás: Microsoft

A Microsoft megkezdte a főverzió kiadás előtti végleges tesztelését, már a Windows Insider nyilvános tesztelői program Release Preview kiadási csatornájában lévők is telepíthetik azt, az első stabil változata előreláthatóan a 19043.928-as buildszámú verzió lesz. Konkrét kiadási dátumot nem árult el a vállalat, azonban a buildszámból ítélve papíron a következő hibajavító kedden, azaz május 11-én válhat általánosan elérhetővé, onnantól kezdve indulhat a hullámokban történő elérhetővé tétele.

A Windows 10 May 2021 Update nem jelentős frissítés, csak egy kisebb szervizcsomag, az éppen legújabb Windows 10-et futtatóknak elég lesz egy kis javítást telepíteniük az átálláskor. A Microsoft már jó ideje az idén ősszel érkező utódjának fejlesztésére fókuszál, amely többek közt a Sun Valley kódnévre keresztelt, modernizált felhasználói felületet is hozza majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!