Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hamarosan támadhatnak a 100 megapixeles szelfikamerák

Vágólapra másolva!
Egy kínai szivárogtató szerint hamarosan már az előlapra is 100+ megapixeles kamerákat építenek a mobilgyártók.
Vágólapra másolva!

A minél zavartalanabb okostelefon-képernyő érdekében jelenleg a fúrt szelfikamera a divat a mobilgyártók körében. Egyesek képernyő alá épített fejlesztésekkel is próbálkoznak, mások inkább a kávába építenének egy eddiginél apróbb kamerát. A hitelesnek tartott Digital Chat Station szerint idén azonban indul egy másik trend is.

Forrás: android authority

Az értesülései szerint a gyártók hamarosan már a készülékek előlapjaira is 100+ megapixeles kamerákat szerelnek. A tippek szerint nem csak a Vivo és a Realme, de akár még a Samsung is áttérhet ezek használatára.

Értelemszerűen a szelfizés nagy divat, a reklámokban pedig nagy ütőkártya lenne ez a nagy szám. Azt már csak remélni merjük, hogy a szelfik minősége is javul majd valamelyest: elvégre a hátlapi kameráknál már többször bebizonyosodott, hogy a fájlméret és a feldolgozási idő jelentősen nő még a képkockák egyesítésekor is akár; ellenben a képminőség nem feltétlen lesz jobb az ekkora felbontású mobilkameráknál (a Google és az Apple még mindig 12 megapixeles kamerákat használnak, és a legtöbb szakértő szerint egyik riválisuk sem ér a nyomukba képminőség terén).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről