A tömeges elbocsátás is a Zoomra költözött

zoom
Vágólapra másolva!
Egy füst alatt kilencszáz főt küldött el azonnali hatállyal a Better ügyvezetője.
Vágólapra másolva!

Az otthoni és hibrid munkavégzés lassan második évébe lépve talán kevesek meglepetésére már a tömeges elbocsátások is a Zoomra kezdtek költözni. Az egyesült államokbeli Better.com lakáshitelekkel foglalkozó fintech cég ügyvezető igazgatója potenciálisan rekordot állított be a napokban, egyetlen ötperces videóhívás során kilencszáz főt eresztett szélnek. Ráadásul azonnali hatállyal, a hívás után a munkaerő érintett 15 százaléka már a vállalat számítógépes rendszereibe sem tudott belépni.

Az internetre részlegesen kiszivárgott videóhívás során Vish Garg elmondta, hogy a karrierje során a második alkalommal kényszerül tömeges elbocsátásra. Az első alkalommal még el is pityeredett, olyan nehéz ilyet tenni, de a cég túlélése érdekében elkerülhetetlen lépéstől van szó, remélhetően most erősebb lesz.

Ezután a nagy leépítést túlélt dolgozóknak tartott zoomos videóhívásában panaszkodott, hogy a menesztettek hátráltatták a vállalatot, a megmaradtaknak pedig csak egy alkalommal hajlandó tévedést elnézni, mindenkit árgus szemekkel figyel. Végül névtelen céges blogbejegyzésekben azzal vádolta meg a szélnek eresztetteket, hogy az alacsony produktivitásukkal meglopták az ügyfeleket és a kollégáikat.

Viszont egy leépített személy szerint látszólag teljesen véletlenszerűen lettek elküldve a dolgozók, még a belső értékelések alapján legjobban teljesítők sem maradtak ki belőle. Információi szerint a lépés mögött egy tőkeinjekció áll, a vállalat bankszámlájára a napokban megérkezett 750 millió dollár feltétele volt a tömeges elbocsátás, az összeggel sikerült 1 milliárd dollár felé emelni a Better.com bankszámlájának egyenlegét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!