Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megjelent az okostelefonok piacán a Philips

philips ph1
Philips PH1
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak Kínában kapható a szuperolcsó készüléke.
Vágólapra másolva!

Egy ismeretlen kínai gyártó jóvoltából immáron az okostelefonos piacon is megjelent a Philips márka, a nevével és logójával ellátott PH1 modell célkeresztjében a belépőkategóriás készülékre vágyók állnak. Aki esetleg nem tudná, a Philips jelzéssel ellátott fogyasztóelektronikai termékek oroszlánrészét már emberemlékezet óta nem házon belül tervezi a vállalat, mások átcímkézett eszközeiről van szó.

Philips PH1 Forrás: Philips

A Philips PH1 modelltől függően 500-770 jüanba kerül, ami 25-39 ezer forintnak felel meg. Ebből sejthetően erősen limitáltak a képességei: 6,5"-es 720×1440 pixeles IPS érintőkijelzőt, négymagos processzorú Unisoc Tiger T310 rendszerlapkát, modelltől függően 3/4 GB memóriát, továbbá 32/64/128 GB háttértárat kapott.

Az előlapi kamerája 5 MP-es, a hátlapi képalkotó rendszerét pedig 13 MP-es széles látószögű és 2 MP-es mélységérzékelő kamerák alkotják.

Philips PH1 Forrás: Philips

Kontextusként hasonló készülékek 2018-ban a középkategória legalsó szegmensében voltak kaphatóak, azonban a kisebb rendszerigényű Android Go Editionnel jelenleg értékesített, hasonló árú készülékeknél jobb választás lehet, azokban a mai napig nem szokatlan az 1-2 GB memória használata.

Egyelőre nem világos, hogy Kínán kívül kapható lesz a Philips PH1.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről