Ingyen játszhatóvá válik a PUBG

playerunknown's battlegrounds pubg videojáték
Playerunknown's Battlegrounds
Vágólapra másolva!
Ez indította el annak idején a battle royale őrületet.
Vágólapra másolva!

A battle royale játék szókapcsolat említésére a többségnek feltehetően a Fortnite vagy a Call of Duty: Warzone jutnak elsőként az eszébe, ám az őrületet 2017-ben elindított PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) a mai napig népszerű, a fizetős számítógépes és konzolos kiadásai mellett free to play formában már jó ideje mobileszközökre is elérhető.

Playerunknown's Battlegrounds Forrás: PUBG Corporation

A szellemi tulajdont birtokló Krafton a The Game Awards során bejelentette, hogy az időközben formálisan PUBG: Battlegrounds névre átkeresztelt játék számítógépen és konzolokon is átáll a free to play üzleti modellre, 2022. január 12-től lekerül róla az árcédula. A lépésre részben kényszerűségből szánhatta rá magát a vállalat, hiszen a fent említett riválisok is free to play modellt használnak, a PUBG alapeseteben 30 eurós árcédulája elriaszthatja a battle royale iránt érdeklődő újoncokat.

Természetesen a modellváltást követően a játékosok költhetnek majd pénzt a PUBG-ben, például a ranglistás küzdelmek és egyedi meccsmódok a 13 dolláros Battlegrounds Plus egyszeri megvásárlásához lesznek kötve.

A terméket megvett olyan 75 millió ügyfél automatikusan megkapja a Special Commemorative Packet, ebben játékbeli tárgyak mellett benne lesz a Battlegrounds Plus is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!