Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Autótolvajok is használni kezdték az Apple AirTaget

autólopás autótolvaj
Vágólapra másolva!
Plusz egy fiatal cosplayer lányt valaki potenciálisan követni próbált vele.
Vágólapra másolva!

Se szeri, se száma már az Egyesült Államokban az Apple AirTag követőkütyü kreatív használatának, a karácsonyi dekorációk fosztogatóinak kézre kerítése után most két negatív történet is bejárta a sajtót. Elsőként egy afro-amerikai cosplayer lányt kavart fel hajnali kettőkor, hogy hazafelé hajtva az iPhone-ja felhívta a figyelmét a vele együtt utazó AirTagre.

A kép csak illusztráció Forrás: Red Lemon Media

Egy idő után félreállt és átkutatta az autót, de nem találta meg az eszközt, így az éjszakát egy barátjánál töltötte, aki aztán másnap az anyósülés előtti kerék környékén fedezte fel a követőeszközt. Nem világos, hogy autótolvaj vagy zaklató áll-e az eset mögött, rögtön eldobták az AirTaget.

Ez hiba volt, az Apple segítségével a rendőrség képes lehetett volna fényt deríteni az elkövető kilétére. Az AirTagek egyedi azonosítókódjain keresztül a vállalat képes megmondani, hogy kinek az Apple-fiókjában lett aktiválva az adott kütyü, majd többféle módon is elvezetheti a rendőröket az elkövetőhöz.

A második esetben egy férfival történt ugyanez, a hétköznapi rohangálás során egyszer csak riasztani kezdett az iPhone-ja, a kocsiját előtte egy bevásárlóközpont parkolójában hagyta. A követőkütyüt a pittyegtetésével találta meg a 2018-as Dodge Chargerében, az elkövető a csomagtartó lefolyórészének borítása mögé tette, hogy biztosan ne essen le út közben. A mutatványhoz még csavarozgatni is kellett, az elkövetés módja alapján rendkívül valószínű, hogy autótolvaj áll az incidens mögött.

Rövid ideje már androidos telefonokkal is leleplezhetőek a gyanús AirTagek, de sajnos nem úgy működik az Apple mobilappja, mint ahogy illene neki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről