Betett a Netflix sorozata a gamer lánynak

lydia ellery squidgame
Lydia Ellery
Vágólapra másolva!
Egy évtizede szerencsétlenül a SquidGame nevet választotta magának.
Vágólapra másolva!

Idén szeptember közepén elérhetővé vált a Netflix legújabb nagy sikert aratott saját sorozata, a dél-koreai produkció angol címe Squid Game, ezt Nyerd meg az életednek fordították a magyar illetékesek. „Több száz pénztelen játékos elfogad egy különös meghívást, hogy gyerekeknek való játékokban mérjék össze a tudásukat. Csábító díj – és halálos veszedelem – vár rájuk" – olvasható a sorozat leírásában. A produkciót alapvetően a 2000-es Battle Royale film inspirálta, ami cserébe egy videójátékos műfajt hívott életre: beeresztenek rengeteg versenyzőt a játéktérre, az utolsó túlélő pedig megnyeri a meccset.

Lydia Ellery Forrás: SquidGame / Twitch

A Squid Game tévésorozat nagy sikerének sajnos nem mindenki örülhet, a brit Lydia Ellery életét konkrétan pokollá tette az elmúlt másfél hónapban. A videójátékok streameléséből és műsorvezetői munkákból élő, közepesen ismert videós 11 éve szerencsétlenül a SquidGame vagy SquidGaming beceneveken fut az internetes szolgáltatásokban, a Netflix sorozatának szenzációvá válása óta a névazonosság kikezdte az üzletét és az idegeit.

Beszámolója szerint elsőként az Instagramon annyi zaklató üzenetet kapott, hogy kénytelen volt kikapcsolni az értesítéseket, majd az illetéktelenül bejelentkezni próbáló tömegek miatt a szolgáltatás átmenetileg blokkolta a fiókját. Emellett a névazonosság tönkretette a keresőoptimalizációját, a Squid Game-re rákeresve a tévéműsor jelenik meg helyette, mostanra pedig két műsorvezetői munkától is elesett, mert a nickneve miatt nem akarják felbérelni.

Egyre valószínűbbnek tartja, hogy kénytelen lesz megválni az egy évtizede használt nevétől, egyszerűen eltaposta a tévésorozat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!