Bajban van a GOG játékáruház

gamer pc gaming videójáték intertnet café
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nőtt a bevétele, mégis masszívan veszteségessé vált a működése.
Vágólapra másolva!

Nem csak a Cyberpunk 2077 javítgatása és zsarolóvírusos támadás keserítette meg idén a CD Projekt életét, a legújabb pénzügyi beszámolója szerint megint veszteséges a GOG digitális számítógépes áruháza. A Good Old Games néven 2008-ban indult webhely eredetileg régi játékok másolásvédelemtől mentes árulására szakosodott, ám a GOG-ra való 2012-es átkeresztelését követően modern játékok forgalmazását is megkezdte.

A kép csak illusztráció Forrás: RODNAE Productions / Pexels

A bolt sosem volt óriási üzleti siker, azonban most különösen kellemetlen időszakot él, az előző negyedévben a bevételének minimális növelése ellenére 1,14 millió dolláros veszteséget halmozott fel. Az elmúlt három negyedévben folyamatosan mínuszosan működött, mostanra összesen 2,21 millió dollár deficitet sikerült felhalmoznia, míg az egy évvel ezelőtti azonos periódusban 1,37 millió dollár nyereséget tudott felmutatni.

Piotr Nielubowicz pénzügyi igazgató szerint a helyzet megoldása érdekében a GOG-nál jelentős átszervezések lesznek, különféle extra kezdeményezések istápolása helyett szigorúan az alapvető üzleti tevékenységeire fókuszál majd. Részben emiatt egyes dolgozóit más divíziókhoz irányítja a vállalat; arról nem esett szó arról, hogy elbocsátások lennének kilátásban.

A GOG bukdácsolása nem meglepő a telített és ultrakompetitív piacon, a legújabb szereplőnek számító Epic Games Store is úgy égeti a jövőbeli profit reményében a pénzt, mint a kínai kriptobányászok a szenet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!