Népszerű appokra mutogat ujjal az Ubisoft

far cry 5 ubisoft videojáték
Far Cry 5
Vágólapra másolva!
Állítása szerint gondokat okozhatnak a számítógépes játékaiban.
Vágólapra másolva!

Meglehetősen vegyesek teljesítmény és stabilitás tekintetében a multiplatform játékok számítógépes változatai, az Ubisoft által kiadottak pedig tipikusan nem tartoznak a legjobbak közé. Ennek kapcsán a cég némi nevetgélést keltett a hétvégén, a twitteres terméktámogatási csatornáján népszerű appokra kezdett mutogatni, hogy gondok esetén érdemes leállítani azokat, hátha megszűnnek a panaszok.

Far Cry 5 Forrás: Ubisoft

Az Ubisoft olyan alkalmazások leállítására sarkallja játék közben a vevőket, mint például a tuningolásra és teljesítményfigyelésre használt MSI Afterburner + RivaTuner duó, a Discord, TeamSpeak, és Skype csevegők, a BitTorrent és az uTorrent fájlmegosztók.

A közönség reakciója erre borítékolhatóan az volt, hogy sok panasz beérkezése esetén a cégnek inkább a játékait kellene jobban optimalizálnia a más szoftverekre való mutogatás mellett. Ebben potenciálisan lehet valami, plusz érdemes megemlíteni, hogy egyes érthetetlen teljesítménybeli gondok megoldhatóak lehetnek az Ubisoft Connect (Uplay) kliensprogram játékbeli felületének a letiltásával, egyjátékos címek esetén pedig a kliensprogram offline állapotba állítása is bizonyult már hatékonynak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!